Ana Sayfa
Duyurular
2019 2020 Mevlana Değişim Programı Başvuruları İlanı

2019 - 2020 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI İLANI

Sevgili Öğrenciler;

2019 – 2020 Akademik Yılı için Mevlana Değişim Programı  Hareketlilikleri başvuruları 11 Şubat tarihinde başlayacak; 26  Şubat  2019 günü saat 23:59’ da sona erecektir.

  • 01 Eylül 2019 – 31 Ağustos 2020 tarih aralığını kapsayan faaliyet dönemimize başvurularınızı  online olarak degisim.sabis.sakarya.edu.tr  adresi üzerinden ancak SABIS Kullanıcı adı ve Şifrelerinizi kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Başvurular sonrasında önlisans/lisans öğrencileri için 2,50/4,00; yükseklisans/doktora öğrencileri için 3,00/4,00 üzerinden genel akademik not ortalamasına sahip olan öğrencilerimiz arasından yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Mevlana Değişim Programı için Dil Sınavı yapılmayacak olup;

Başvuru yapabileceğiniz üniversitelere ait bilgilendirme ekli tabloda mevcuttur.  Eğitim dillerine dikkat ediniz.  TÜRKÇE DIŞINDA OLAN ülkeleri tercih eden öğrencilerimizin başvuru öncesi bu üniversitelerin eğitim dillerini bildiklerini gösterir belge beyan etmeleri gerekmektedir ve bu bilgi doğrultusunda kabul edilecek dil belgeleri için aşağıda mevcut linkte ki referanslara göre işlem yapılacaktır.

** Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri için bakınız;  http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu29012016.pdf

***Sakarya Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Hazırlık Sınıfından muaf ve mezun olan öğrencilerimizin dil puanını gösterir belge ve Üniversitemiz bünyesinde yapılan herhangi bir Akademik Değişim Programları kapsamındaki ( Erasmus+ yabancı dil sınavı gibi ) yabancı dil sınav sonucunuzu gösterir belge kabul edilecektir.

***Üniversitemizde uygulanmakta olan “Versant English Placement Test” sonuçları da dil belgesi olarak kabul edilmektedir.

  • Her türlü soru ve sorunlarınız için hafta içi mesai saatlerinde Dış İlişkiler Şube Müdürlüğünü ziyaret edebilir; mevlana@sakarya.edu.tr adresine e posta iletebilirsiniz.

Program Uygulama Esasları ekte dosyadadır.

Fotoğraflar