2019-2020 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuru Çağrısı

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

SON BAŞVURU TARİHİ : 12 NİSAN 2019

Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığı Mevlana Değişim Programı kapsamında 2016 yılında başlatılan “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” 2019 -2020 Akademik Yılı başvuruları başlamıştır.

Başvurular siz akademik personellerimize ait YÖKSİS kullanıcı kimlikleriniz ile online olarak sistem üzerinden gerçekleştirilecektir. Söz konusu sisteme giriş için düzenlediğimiz “Adım Adım Başvuru Ekranına Giriş” görselimiz ektedir.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurular; YÖK tarafından 30.01.2019 tarih ve 5 sayılı Yükseköğrenim Kurumu Yürütme Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. Söz konusu alan adları ve kodları ekli dosyamızda mevcuttur. Söz konusu alanlarda mevcut tüm Mevlana Değişim Programı kapsamında protokole sahip olduğumuz ortak üniversiteler ile ülke ayrımı olmaksızın proje başvurusu yapılabilmektedir.

Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı kapsamında ki ortaklarımıza ait alan ve iletişim bilgileri duyurumuz ekindedir. (Proje Ortağı olabilecek üniversiteler YÖKSİS te başvuru esnasında çıkacaktır.)

Projeler hazırlanırken dikkat edilmesi beklenen hususlar:

a-Proje ekibinde en az bir öğrenci değişiminin olmasına,

b-Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanların, projede öğrenci olarak yer alabileceklerine,

c-Proje önerilerinde proje sürelerinin minimum 6 ay olmasına,

d-Proje yürütücüsü olarak sisteme giriş yapan öğretim elemanlarının  en az ‘Doktora’ derecesine sahip olmalarına;

e- Başvuru formunun Times New Roman yazı tipinde, 10 punto ile yazılması ve toplamda 8 sayfayı geçmemesi gerekmektedir.

Sorularınız için Dış İlişkiler Şube Müdürü Neriman KANBUR ile irtibata geçebilirsiniz.

Dahili: 5083

E posta : mevlana@sakarya.edu.tr – nkanbur@sakarya.edu.tr